Het ontwikkelen en laten produceren van cosmetica, wellness en lifestyle producten, lijnen en concepten onder private label is al mogelijk vanaf 100 stuks per item. Hiervoor heb ik een zes stappenplan ontwikkeld. Als u hiervoor plannen heeft, kan ik u daarbij ondersteunen. Daarvoor werk ik samen met een gerenommeerd productiebedrijf, verpakkingsspecialisten, een designstudio, een erkend bureau voor het samenstellen en autoriseren van veiligheidsdossiers en heel belangrijk, de bekendste parfumeurs van Europa.

Private label vanaf 100 stuks

Een eigen cosmeticalijn kan een aanvulling zijn op het bestaande assortiment dat u verkoopt, bijvoorbeeld als u een modewinkel, drogist of apotheek heeft. Schoonheidssalons kunnen zich onderscheiden door met een eigen merk te werken. Verkoopt u A-merken, maar wilt u ook een eigen merk, bijvoorbeeld omdat u graag een lijn verkoopt met natuurlijke ingrediënten? Ook dat kan. Misschien droomt u al jaren van een eigen cosmeticalijn. Met mijn concept kunt u klein beginnen en groot groeien!

Mijn inspiratiebron is de rijkdom en de kracht van de natuur. De mooiste oliën en extracten moeten de basis vormen, aangevuld met hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Oliën van bloemen, vruchten, kruiden en planten. De natuur heeft ons veel te bieden.

Mijn passie is de schoonheid van de mens. Beau Corps. Een mooi lichaam is goed verzorgd, straalt vitaliteit uit en is blij. Schoonheid vloeit immers voort uit innerlijke tevredenheid en lichamelijk welzijn. De producten die ik met u ontwikkel, leveren daaraan een positieve bijdrage. En die producten moeten voor iedereen bereikbaar zijn. Elk product en elke lijn moet helder en duidelijk zijn, in overeenstemming met het concept.

Mijn visie is dat ik door mijn brede kennis op het gebied van cosmetica en bedrijfsvoering een compleet concept kan aanbieden, waarbij assortiment, ingrediënten, verpakkingen, geuren en kleuren op elkaar en op de vraag uit de markt afgestemd zijn. Met u als opdrachtgever, bepalen we samen waardoor uw productlijn uniek en nieuw is waardoor u zich kunt onderscheiden.


Stappenplan

We bespreking uw idee, concept of visie en maken een inschatting van de haalbaarheid. Dat doen we op basis van een prognose, met bijbehorende planning en de globale kosten die daarmee gemoeid zijn.

Ik help u, samen met de R&D afdeling van het productiebedrijf, met het kiezen van de ingrediënten en het samenstellen van de receptuur voor het product of de productlijn. Als u de receptuur heeft goedgekeurd, beschrijven we deze. Daarna kunnen we een nauwkeurige calculatie maken en bespreken hoe we uw product gaan verpakken. In welk materiaal bijvoorbeeld, in welke vorm en het design.

Na de officiële goedkeuring van de receptuur, bepalen we de geur en maken we monsters. Deze monsters gaan we evalueren, bespreken en eventueel aanpassen.

We testen de monsters in de verpakkingen. We kijken of het product past bij de verpakking die we hebben gekozen. Bijvoorbeeld of het product goed uit een flacon loopt en welk effect de verpakking op de houdbaarheid heeft. Nadat we eventueel wat bijstellen volgt het akkoord op monsters en verpakkingen.

Als monsters en verpakkingen zijn goedgekeurd, volgt de opdracht tot productie. Als u zelf verpakkingsmaterialen en etiketten heeft gekozen, zorgt u dat deze worden aangeleverd.

Nadat er een eindcontrole op de productie heeft plaatsgevonden, worden de producten uitgeleverd naar het door u opgegeven adres. Voor uitlevering worden de wettelijk verplichte productdossiers opgesteld en de veiligheidsbeoordelingen geautoriseerd. Als we allebei tevreden zijn over het eindresultaat, kan ik het Beau Corps kwaliteitslogo toekennen. We evalueren samen het proces. Wat ging goed en wat kan een volgende keer misschien beter.

Een extra stap is eventueel marktondersteuning. Als u hulp nodig heeft om uw product succesvol te verkopen, kan ik u

coachen of adviseren

Parfumeurs

Onze parfumeurs spreken over The touch of emotion. De beste parfumeur, zo zeggen zij, is moeder natuur zelf. De natuur brengt prachtige geuren voort en laat zich niet evenaren. Geuren roepen associaties op en brengen herinneringen tot leven.

De parfumeurs waarmee ik samenwerk, benutten hun talent om de natuur te doorgronden, maar zij letten ook op huidveiligheid. Onze parfumeurs mogen het logo gebruiken van het worldwide responsible Care Programme.